9 Ağustos 2008 Cumartesi

Diyarbakırspor


türk futbol camiası içinde nefretimi kazanmış nadir kluplerden birirdir. devlet destekli super lige çıkışları sırasında göztepeye yapılan haksızlıklar bir yana; 3 senedir mücadele ettikleri birinci ligde yaptıkları çifkefliklerin haddi hesabı yok. her sene başında "batıyoruz oyuncularımız kaçıyor" diyerek devletten para koparmaya çalışırken bir yandan çatır çatır transfer yapar bu klup. son örneği bu sene gerçekleşti önceki yıllardan yabancı futbolcusuna olan 300 bin dolar borcu yüzünden küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. klasik açıklamlar geçikmedi;

Kulübün bütçesinin Mikiç'in alacaklarını ödeyecek durumda olmadığını ifade eden Öktüren, ''Bunu bir tehdit olarak söylemiyorum.
Puanımız silinirse takımın kampını dağıtır, futbolcuları gönderir ve yönetim olarak olağanüstü genel kurulu beklemeden istifa ederiz. Ben, yeni bir sezona eksi 6 puanla başlamam'' dedi.

bu açıklama yapılır bütçenin yetersiz olduğu söylenirken diyarbakırsporumuz transfer bombalarını bir bir patlatıyordu ama. neyse şark kurnazı diyarbakır başkanının restini rifat hisarcıklıoğlu bey gördü. siyasete atılmayı düşünen rifat başkan diyabakıra kol kanat gererek 300 bin ytl yardımda bulundu. diyarbakırın puan silinme ve küme düşme gibi bir problemi kalmadı. hemen açıklamanın akabinde ümit tütünci diyarbakırsporlu oldu.

özellikle geçen sene play off öncesi eskişehir maçına çıkamıyoruz futbolcular grevde haberleri, orduspor mardinspor maçı öncesi ordu mardini satın aldı şeklinde söylemler diyarbakırspor tiksintimi artıran diğer etkenler. bu sene yine son haftalarda benzer açıklamalar bekliyoruz kendilerinden. özellikle devre arası transferi için kaynak yaratma amaçlı "futbolcularımıza ödeme yapamıyoruz nerde milletvekilleri iş adamları" söylemi garanti söylenecek buraya yazıyorum.

Hiç yorum yok: